MENIU

Luptă mondială ACERBĂ pentru vaccinul anti-COVID. Miza mai-marilor lumii: cine îl scoate primul pe piață

Luptă mondială ACERBĂ pentru vaccinul anti-COVID. Miza mai-marilor lumii: cine îl scoate primul pe piață

Luptă internațională pentru vaccinul anti-COVID-19. Rușii se laudă că îl scot pe piață în octombrie. Chinezii lucrează intens să obțină serul-salvator, iar americanii fac, puternic, concurență. Preşedintele american, Donald Trump, se laudă că SUA va avea un vaccin împotriva noului coronavirus înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, relatează Realitatea PLUS.

Lupta pe piața de vaccinuri e uriașă. Ruși testează, chinezii la fel, iar Donald Trump se declară și el optimist. Întrebat într-o emisiune radio când ar putea fi gata un vaccin anti-COVID-19, Trump a spus că înaintea prezidențialelor din această toamnă.

"Cred că în anumite cazuri da, dar oricum în jurul acestei date (3 noiembrie -n.r.)", a afirmat președintele Statelor Unite. 

Optimismul lui Trump este, însă, frânat chiar de consilierul lui, celebrul medic Anthony Fauci, care nu avansează o dată exactă la care am putea avea parte de un vaccin.

"Încercăm din greu să obținem un vaccin, care ar putea fi viabil la sfârșitul anului sau la începutul anului 2021. Dar sunt luni bune până atunci", a declarat Anthony Fauci, directorului Institutului de Boli Infecțioase al SUA. 

Companiile farmaceutice americane deja se laudă că vor comercializa cu un preț de chilipir, pe viitor, vaccinul împotriva COVID-19.

"Putem produce zeci de milioane de doze la costuri destul de mici. Vorbim de prețuri foarte reduse",  a spus Jeff Baxter, directorul unei fabrici americane de vaccinuri.

După cum a anunțat deja, Guvernul american va plăti miliarde de dolari pentru achiziţia cu prioritate a sute de milioane de doze de vaccin, de la mai mule companii care au ajuns într-o fază avansată a testelor clinice.

Mai multe articole despre:
vaccin covid coronavirus