MENIU

Lungmetrajul "Coco" a primit 13 nominalizări la Annie Awards

Producția cinematografică "Coco" a primit cele mai multe nominalizări - 13 - la premiile Annie, distincții care recompensează cele mai bune filme de animație ale anului, și va concura inclusiv la categoria "cel mai bun lungmetraj animat". Filmul irlandez "The Breadwinner", realizat de studioul Cartoon Saloon, a primit 10 nominalizări, inclusiv la categoria "cel mai bun lungmetraj animat independent", informează site-ul revistei Variety.

Filmul "Coco", realizat de studioul Pixar, este o poveste plină de culoare ce prezintă aventurile unui băiat mexican în Tărâmul Morților. Pelicula a fost nominalizată inclusiv la premiile Annie pentru regie (Lee Unkrich și Adrian Molina), coloană sonoră, scenariu (Adrian Molina și Matthew Aldrich) și voce (pentru protagonistul său, tânărul actor Anthony Gonzalez), dar și pentru design de personaje, scenografie, animație de personaje și storyboarding.

Celelalte nominalizări primite de filmul "The Breadwinner" vizează categoriile de regie (Nora Twomey), coloană sonoră (Mychael și Jeff Danna), voce (Saara Chaudry și Laara Sadiq), design de personaje, scenografie, scenariu (Anita Doron) și montaj.

Alături de "Coco", la categoria "cel mai bun lungmetraj animat" au mai fost nominalizate producțiile cinematografice "Captain Underpants: The First Epic Movie", "Cars 3", "Despicable Me 3" și "The Boss Baby".

La categoria "cel mai bun lungmetraj animat independent", alături de "The Breadwinner" vor mai concura peliculele "In This Corner of the World", "Loving Vincent", "Napping Princess" și "The Big Bad Fox & Other Tales".

DreamWorks Animation conduce plutonul studiourile care au primit cele mai multe nominalizări și va concura la 22 de categorii. Disney se află pe locul al doilea cu 18 nominalizări, iar Pixar ocupă poziția a treia cu 15 nominalizări.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
premii animaţie Annie Awards