MENIU

Luna nașterii ne influențează starea de sănătate. Află la ce boli ești predispus

Experții susțin că luna în care am venit pe lume determină riscul apariției unor boli. Află și tu la ce boli ești predispus!

DECEMBRIE - IANUARIE - FEBRUARIE

Cei născuți în aceste luni friguroase au riscul de deficit de vitamina D. Cercetătorii susțin că cei născuți în aceste luni sunt mai predispuși și la afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, tulburările bipolare, schizofrenia și Alzheimerul sunt și ele frecvente.

MARTIE - APRILIE - MAI

Se pare că bolile autoimune precum scleroza multiplă, artrita reumatoidă și colita ulcerativă i-ar afecta pe cei născuți primăvara. Mai mult decât atât, sunt predispuși la alergii, dar și la astm.

IUNIE - IULIE - AUGUST

Cei născuți vara sunt caracterizaţi de schimbările bruște de dispoziție, de la euforie la depresie. Aceștia au un risc mai mare de consum excesiv de alcool și tulburări de alimentație. Alte probleme pe care le pot întâmpina sunt problemele dermatologice, inclusiv cancerul de piele.

SEPTEMBRIE - OCTOMBRIE - NOIEMBRIE

Persoanele născute în aceste luni sunt mult mai predispuse la probleme pulmonare. Sensibilitatea respiratorie favorizează, astfel, astmul. De asemenea, vor întâmpina și alergii alimentare la nuci, miere sau lapte. Se pare că cei născuți în aceste luni au un risc mai mare de ADHD-tulburări de deficit de atenție.

Conform topremediinaturiste.ro, persoanele născute toamna, între septembrie și noiembrie, au șanse mult mai mari de a ajunge la vârsta de 100 de ani. De altfel, experții spun că cele mai mici șanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara.