MENIU

Luna Albastră 2016. Mare ATENŢIE! De ce nu e bine să luăm decizii pe 21 mai

<p>Luna Albastră 2016. Mare ATENŢIE! De ce nu e bine să luăm decizii pe 21 mai</p>
<p>Luna Albastră 2016. Mare ATENŢIE! De ce nu e bine să luăm decizii pe 21 mai</p>
<p>Luna Albastră 2016. Mare ATENŢIE! De ce nu e bine să luăm decizii pe 21 mai</p>

Luna Albastra 2016. Pe 21 mai, începând cu 23:15 ora Moldovei, va avea loc fenomenul de Lună Albastră. Mai exact, Pământul se va afla între Soare și luna plină, iar aceasta din urmă va fi luminată într-o nuanță de albastru. Legendele spun că luna plină scoate la iveală tot ce este mai rău în comportamentul uman. Chiar şi în zilele noastre, mulţi oameni cred că luna plină este de vină pentru sinucideri, crime şi accidente rutiere, însă aceste lucruri nu au fost niciodată dovedite. 

Luna Albastra 2016. De secole, superstiţiile susţin că fazele lunii ne afectează comportamentul, iar un studiu confirmă, cel puţin parţial, influenţa pe care luna plină o are asupra acestuia. Acesta susţine că între ceasul nostru biologic şi deplasarea lunii există o conexiune. Luna Albastra 2016. Dacă din punct de vedere astronomic, fenomenul este unul destul de des întâlnit, din punct de vedere astrologic, acesta are o semnificație specială, deoarece Luna Albastră influențează comportamentul zodiilor, în diferite moduri.

Luna Albastra 2016. Pe data de 21 mai, Luna şi Marte vor putea fi observate pe cer, începând cu seara zilei de 21 mai şi până în dimineaţa zilei de 22 mai. Bineînţeles, Luna nu va avea culoarea albastră, însă culoarea roşie a lui Marte va fi cât se pote de vizibilă.

Luna Albastra 2016. Pământul va trece între Marte şi Soare pe data de 22 mai . Astronomii numesc acest fenomen „Opoziţia lui Marte”, deoarece planeta roşie se va afla în opoziţie faţă de Soare. Acest fapt o face să fie vizibilă la apus. În acelaşi timp, la apus va fi vizibilă luna plină. Din acest motiv, Marte poate fi observată în apropierea Lunii.

Cum sunt influențate zodiile de Luna Albastră din 21 mai

Luna Albastra 2016. O primă definiție modernă a apărut în anii '40 ai secolului trecut. Într-un articol publicat în anul 1946 sub titlul "Once In a Blue Moon", autorul, J. Hugh Pruett, rezuma o încercare anterioară de definiție din Almanahul Fermierului, publicat în SUA, susținând că cea de-a doua Lună plină produsă în intervalul de timp al unei singure luni calendaristice este de fapt Luna albastră.

Luna Albastra 2016. Majoritatea așa-numitelor Luni albastre nu sunt însă cu nimic diferite de Lunile pline obișnuite, având aceeași culoare în tonuri palide de gri și alb. Este evident că simpla întâmplare a manifestării unei a doua Luni pline în aceeași lună calendaristică nu poate avea niciun efect asupra percepției culorii satelitului natural al Pământului.

Luna Albastra 2016. Există diferite teorii și cu privire la faptul că această Lună plină rară este numită "albastră" ("blue"). Una dintre aceste teorii susține că termenul "blue" provine din cuvântul arhaic 'belewe' care înseamnă "a trăda". Oamenii din vechime ar fi crezut că Luna, după care își coordonau activitățile agricole, îi trădează apărând plină în mod neașteptat, în afara periodicității calendaristice obișnuite.

Luna Albastra 2016. Iar cum Luna albastră este o Lună plină rară, de-a lungul istoriei au apărut și o serie de superstiții care o însoțesc. 

Luna Albastra 2016. Conform NASA însă, în ocazii extrem de rare, Luna poate fi văzută cu adevărat albastră. Pentru a vedea o Lună cu adevărat albastră este însă nevoie de erupția puternică a unui vulcan aici pe Pământ. Spre exemplu în anul 1883 oamenii vedeau Luna albastră în fiecare noapte după erupția vulcanului indonezian Krakatau cu forța unei bombe nucleare de 100 de megatone. Norii de cenușă scuipați de vulcan au urcat până la limita superioară a atmosferei terestre, iar Luna a devenit "albastră" din cauza faptului că cenușa vulcanică juca rolul unui filtru pentru cei care se uitau pe cer. Norul de cenușă era format din particule cu diametrul de aproximativ 1 micron, dimensiune similară lungimii de undă a luminii roșii. Particulele cu această dimensiune blocau lumina roșie în timp ce permiteau trecerea luminii albastre. Astfel, norul de cenușă aruncat în atmosferă de vulcanul Krakatau a funcționat ca un filtru albastru iar Luna a devenit la rândul ei albastră.

Luna Albastra 2016. Oamenii au putut vedea Luna albastră și în anul 1980, după erupția vulcanului Mount St Helens din Washington (SUA), sau în 1982, după erupția vulcanului El Chichón din Mexic, precum și în 1991 după erupția vulcanului Pinatubo din Filipine. Aceeași iluzie a Lunii albastre poate apărea și după puternice incendii de pădure.

Luna Albastra 2016. Următoarele evenimente vor avea loc în ianuarie şi martie 2018 şi, respectiv în ianuarie şi martie 2037.

 

Luna Albastră 21 mai. Iată cum vor simți zodiile influența Lunii Albastre din 21 mai 2016

Luna Albastră 21 mai. Berbecii vor primi o doză de energie și vor simți că pot face orice cu viața lor

Unii dintre ei s-ar putea arunca în tot felul de proiecte la serviciu, alții vor renunța la relațiile care nu îi mai mulțumesc și vor căuta dragostea în altă parte, iar o parte din nativii acestei zodii ar putea renunța de tot la domeniul în care activează și ar putea s-o ia de la capăt, cu o afacere bazată pe pasiunile lor. Până pe 12 iunie, nativii din berbec vor avea și succes la bani.

Luna Albastră 21 mai. Taurii ar putea ieși în sfârșit din zona lor de confort și ar putea porni într-o călătorie plină de aventură, care i-ar putea transforma

Mulți tauri vor simți nevoia de a călători cât mai departe în perioada următoare și de a încerca lucruri uneori periculoase, care să îi facă să trăiască viața la intensitate maximă.

Luna Albastră 21 mai. Gemenii vor avea șansa de a-și îndrepta greșelile din trecut

Luna Albastră 21 mai. Gemenii care au călcat strâmb în relații au cele mai multe șanse de a-și îndrepta greșelile, în această perioadă. Dar, indiferent de greșelile din trecut, acești nativi trebuie să știe că dacă se străduiesc, ar putea fi iertați de aceia cărora le-au făcut rău.

Luna Albastră 21 mai. Racii au șanse maxime să se țină de sport și de dietă dacă se apucă acum

Luna Albastră 21 mai. Luna Albastră îi face pe raci să fie mai responsabili cu starea lor de sănătate și mulți ar putea adopta în această perioadă un stil de viață sănătos. Succesul le va fi aproape garantat dacă au voință și își doresc cu adevărat să facă o schimbare în viața lor.

Luna Albastră 21 mai. Leii își întorc atenția către familie

În ultima perioadă, mulți dintre nativii acestei zodii s-au concentrat pe carieră. Începând cu week-end-ul 21-22 mai, leii își întorc atenția spre familie, spre ceea ce e cu adevărat important pentru ei.

Luna Albastră 21 mai. Fecioarele s-ar putea muta în altă casă sau chiar în altă țară

Influența Lunii Albastre asupra fecioarelor ține de domiciliu – unii dintre acești nativi vor începe să își caute o nouă casă, alții se vor muta, iar o parte din fecioare ar putea chiar să emigreze în perioada următoare. Până pe 12 iunie, fecioarele vor fi predispuse la călătorii oricum.

Luna Albastră 21 mai. Balanțele vor experimenta sexual

Luna Albastră 21 mai. Fie că sunt într-o relație, fie că sunt singure, pentru balanțe începe o perioadă fierbinte, în care își vor concentra întreaga atenție pe experiențele sexuale și pe plăcere. În următoarele două săptămâni, cel puțin, multe balanțe își vor înșela partenerii de cuplu sau se vor despărți de aceștia.

Luna Albastră 21 mai. Scorpionii au șanse de a avansa în carieră

Mulți nativi scorpioni vor traversa în săptămânile care urmează o perioadă extrem de bună, din punct de vedere al carierei. Asta înseamnă că o parte dintre ei vor începe afaceri profitabile, alții vor avansa la locul de muncă, iar alții pur și simplu vor culege roadele muncii lor de până acum.

Luna Albastră 21 mai. Săgetătorii și-ar putea schimba stilul de viață și ar putea renunța la vicii

Alcool, droguri, țigări, zahăr, aventuri extraconjugale… Nimeni nu e perfect, iar lista viciilor nu se oprește aici. Ei bine, Luna Albastră determină nativii săgetători să fie mai responsabili cu viețile lor și să renunțe la vicii.

Luna Albastră 21 mai. Capricornii ar putea trece printr-o schimbare de look

Următoarea perioadă îi determină pe nativii capricorni să fie mai atenți la look-urile lor. Asta înseamnă că mulți vor începe să își schimbe garderobele, să adopte noi stiluri vestimentare, dar și să își schimbe tunsorile sau culoarea părului.

Luna Albastră 21 mai. Vărsătorii și-ar putea renova locuințele

Au așteptat multă vreme pentru a avea energia și resursele financiare necesare pentru acest lucru, iar acum momentul a venit – mulți vărsători vor începe proiecte de renovare a locuinței sau poate chiar își vor construi o casă. Luna Albastră le va da inspirație și energie în acest sens.

Luna Albastră 21 mai. Peștii s-ar putea implica în activități caritabile

Luna Albastră le va aduce mult succes profesional peștilor și mulți bani. Asta îi va determina pe o parte dintre acești nativi să se implice și în proiecte și activități caritabile, pentru a-i putea ajuta la rândul lor pe cei care au nevoie.