MENIU

Ludovic Orban: „Demersul lui Cîțu este RIDICOL și penibil! Nu există niciun conflict între Guvern și Parlament”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a declarat, miercuri, la Parlament că nu există niciun conflict constituțional între Guvern și Parlament legat de moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. El a declarat că demersul premierului Florin Cîțu la CCR este „ridicol și penibil”.

„Am depus un alt punct de vedere. Nu am refuzat primirea moțiunii chiar dacă era la o oră târzie. Nu erau toate semnăturile olograf, ci online. În momentul în care nu a mai existat niciun dubiu legat de semnături, am convocat plenul pentru a se putea citi moțiunea. Care e conflictul? Nu este niciun confict. Guvernul ce ar vrea? Este un argument ridicol”, a spus Ludovic Orban la Parlament.

„Practic, recunoaște, ba chiar emite un punct de vedere mai grav Parlamentul decât motivarea conflictului juridic de natură constituțională, asta e prima premieră. A doua premieră e că una dintre Camere dă copy paste după cealaltă dintre Camere. De asemenea, avem a treia premieră, în care președinții celor două Camere emit un punct de vedere diferit de punctul de vedere care este adoptat în reuniunea BPR-urilor. Culmea e, și asta chiar e trist, faptul că cei care au blocat BPR-urile sunt cei care au susținut punctul de vedere în Birorurile permanente, atât la Senat, cât și la Cameră, că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Oricum asta n-are nicio legătură cu ceea ce face o majoritate din Birourile Permanente Reunite, și anume încalcă Constituția și încalcă principiul constituțional privind statul de drept pentru că nu derulează, blochează procedurile cu privire la moțiunea de cenzură, proceduri constituționale și regulamentare”, a mai spus Ludovic Orban. 

„Programarea zilei în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură este apanajul Birourilor Permanente Reunite, dar și plenul poate lua o decizie în acest sens.

Votul nu trebie dat în funcție de Congres, el trebuie dat în funcție de Regulamentul celor două camere, în Constituție. Aici, din cauza faptului că au vrut unii să amâne la calendele grecești dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. Aici există o decizie clară a Curții Constituționale și aceasta impune celeritate, iar moțiunea să fie votată în 3 zile de la citire”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Mai multe articole despre:
ludovic orban motiune cenzură