MENIU

Lucruri UIMITOARE pe care le poate face BANALA APĂ. E de ajuns să BEI DOUĂ CĂNI pe zi

Lucruri uimitoare pe care le poate face banala apă

Corpul nostru conține în proportie de 70%  apă. Efectele deshidratării sunt scăderea metabolismului, senzația de oboseală sau diminuarea forței musculare. Numai o scădere de 2% a cantității de apă din corp reduce performanta fizică și mentală în mod vizibil.

Cu două căni de apă și o pauză de 15-20 de minute se pot rezolva majoritatea durerilor de cap, precum și multe simptome de oboseală sau dureri articulare.

Te ajută să slăbești

Un studiu recent arată că adulţii care beau două pahare de apă înainte de a mânca pierd cu aproape 2 kilograme mai mult decât cei care nu consumă apă înainte de masă.

Cercetarea a fost inclusă într-un raport cu 11 studii asupra impactului pe care consumul de apă îl are pentru diete, trei dintre acestea arătând că apa ajută la pierderea în greutate.

Îți dă energie

Deshidratarea îți dă o stare inexplicabilă de oboseală. Dacă bei suficientă apă, inima ta va pompa mai eficient sângele și în plus, apa ajută la transportarea oxigenului și a altor nutreinți esențiali către celule.

Previne migrenele

Un studiu publicat în jurnalul Neurology a scos în evidenţă faptul că persoanele care consumă aproximativ 1 litru jumătate de apă pe zi se confruntă mai rar cu dureri de cap.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.