MENIU

LUCIAN MÎNDRUŢĂ, despre cazul elevei dispărute: "POVESTEA PUTE..."

LUCIAN MÎNDRUŢĂ, despre cazul elevei dispărute: "POVESTEA PUTE..."

Lucian Mîndruţă a analizat pe blogul personal cazul Iuliei Ionescu, adolescenta de 15 ani dispărută miercuri din Capitală. El crede că se încearcă o muşamalizare în acest caz.

"Povestea Iuliei Ionescu, plecată de la Bucureşti să se călugărească în Moldova sună romantic şi adolescentin. Să-l descoperi pe Dumnezeu, să-i dedici viaţa, să fii mireasa lui Hristos…

Sună bine, însă nu şi legal. La 15 ani nu ai voie să te căsătoreşti nici măcar cu un bărbat în carne şi oase. La 15 ani nu ai discernamântul necesar pentru a-ţi dedica viaţa cuiva. La 15 ani, singurii care te pot îndruma sunt părinţii tăi. Nu confesorul şi nici diriginta. Părinţii.

Dar dincolo de asta, povestea pute.

Să reluăm faptele: fata a plecat din Bucureşti miercuri seară. A reapărut sâmbătă, îmbrăcată în călugăriţă, la Suceava.

La Suceava, există informaţii că a fost dusă la tren de un călugăr. Informaţii iniţiale pe care cineva încearcă acum să le scoată de pe piaţă. Nu m-ar mira ca şi şeful de la CFR să-şi retragă declaraţia. Pentru ca cineva în sutană să iasă bine.

Şi totuşi, nu pot să nu pun câteva întrebări: Unde a fost fata atâtea zile? Miercuri noapte în tren, să zicem. Dar totuşi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe stradă? Nu cred, e frig în Moldova. La un hotel? Ar fi fost găsită. La vreun prieten? Nu are unul nici măcar la Bucureşti.

Nu, părerea mea e că a mers la sigur, la o mănăstire. Şi că acum se depun toate eforturile ca fata să nu povestească nimic şi totul să fie muşamalizat", scrie Mîndruţă