MENIU

Lucian Isar, audiat la DNA, ca martor. Ponta acuză: A cerut avantaje de la un investitor american

<p>Lucian Isar a ajuns, &icirc;n această dimineaţă, la DNA. Nu a dorit să facă nicio declaraţie</p>

Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relația cu mediul de afaceri în Guvernul Victor Ponta, a ajuns în această dimineaţă la DNA. Fostul premier Victor Ponta a anunţat că în perioada în care era premier a primit informări de la instituţiile specializate despre o tentativă de corupţie din partea lui Lucian Isar. La ieşirea din sediu DNA, fostul ministrul a precizat însă că a fost chemat ca martor, într-un dosar în care a făcut o plângere în urmă cu ceva timp. "Lăsaţi-l pe domnul Ponta să dezvolte. Dacă are ceva de spus să spună", a precizat Lucian Isar. 

UPDATE 11.10. Lucian Isar a precizat la ieşirea de la DNA că a venit să fie audiat în calitatea de martor, pentru a susţine o plângere pe care el a făcut-o în urmă cu ceva timp.

Antonescu: Isar a fost înlocuit din motive politice. Ponta a insistat pentru schimbare

Întrebat despre ce părere despre mesajul transmis de Vitor Ponta, Lucian Isar a afirmat că a venit la DNA pentru o plângere pe care o susţine. "Lăsaţi-l pe domnul Ponta să dezvolte", a spus acesta, adăugând că nu poate să comenteze de ce a fost la DNA.

Alina Gorghiu, despre soţul său: Domnul Isar va depune o plângere împotriva lui Ponta

"Dacă are ceva de spus să spună", a mai afirmat Lucian Isar, explicând că atunci când a plecat din Guvern a fost vorba de demisa lui. "Aveam viziuni diferite privind modul de a guverna ţara", a completat acesta.

Lucian Isar, răspuns pentru Ponta: "Îl voi acționa în instanță pe tânărul calomniator"

UPDATE 11.03.  Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un comentariu în care precizează că în perioada în care era prim-ministru, a primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea lui Lucian Isar:

"Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!
Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA. Din pacate exista si astfel de oameni", se arată pe pagina sa de facebook.

Trebuie menţionat că aceasta a venit la DNA singur, nefiind însoţit de avocat.  Reamintim că Lucian Isar a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta.

Acesta a ocupat, din 2006, funcţiile de vicepreşedinte şi Head of Trading Unit la Citibank, apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Pieţe Globale al Bancpost, dar şi de membru al Comitetului Executiv al aceleaşi bănci, iar apoi, vicepreşedinte până în noiembrie 2008.