MENIU

"Luceafărul poeziei românești", omagiat pe mărcile poștale

"Luceafărul poeziei românești", omagiat pe mărcile poștale

Prima emisiune de mărci poștale a anului 2014 marchează Ziua Culturii Naționale și este dedicată poetului național, Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești, anunță Romfilatelia

Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, începând de miercuri, emisiunea de mărci poștale Ziua Culturii Naționale: Mihai Eminescu — Luceafărul poeziei românești" va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 9,10 lei, reproduce imaginea unui portret al poetului Mihai Eminescu aflat în galeria de tablouri a Academiei Române.

Alături de acesta, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de șase timbre + trei viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete și colița dantelată.

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 360 exemplare și echipat cu blocul de patru timbre și patru viniete, având aplicată pe manșetă ștampila prima zi a emisiunii și semnătura olografă a lui Mihai Eminescu în folio aur și cu plicul prima zi al emisiunii cu ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.