MENIU

ATAC într-o cafenea din Sydney! Doi morți și mai mulți răniți! Polițiștii au intervenit în forță

Luare de ostatici într-o cafenea

Două persoane au murit și mai multe au fost rănite în urma atacului dintr-o cafenea din Sydney! Cel puțin cinci persoane au scăpat din cafeneaua unde erau ținute ostatice de către un bărbat, în timp ce poliția a lansat un asalt asupra localului, relatează Sky News.

Update: Din cafenea s-au auzit focuri de armă și explozii la scurt timp după ieșirea ostaticilor.

UPDATE 12.00:  Bărbatul înarmat care ţinea ostatici într-o cafenea din Sydney a cerut un steag al organizaţiei Statul Islamic (SI) şi a afirmat că patru bombe au fost plasate în diverse locuri, a anunţat postul de televiziune Channel Ten.

Poliţia nu a confirmat aceste informaţii.

Channel Ten a precizat că a vorbit "în mod direct" cu două dintre persoanele reţinute în cafenea, situată în Martin Place, o piaţă pietonală din cartierul de afaceri din Sydney.  "Ele confirmă două revendicări ale autorului luării de ostatici", a anunţat postul într-un mesaj postat pe Twitter. "Vrea să i se aducă direct în cafenea steagul SI. A doua revendicare este să stea de vorbă cu premierul", precizează televiziunea.

Cele două persoane "afirmă că există patru bombe, două la Lindt Cafe şi două altundeva în cartierul de afaceri din Sydney", a adăugat postul.

UPDATE ora 8,40. Poliția australiană a afirmat luni că negociatori ai săi se află în contact cu bărbatul înarmat care a luat ostatici într-o cafenea din Sydney, însă a refuzat să speculeze în legătură cu posibila motivație a atacatorului, relatează Agerpres.

Mai devreme, trei ostatici au fost văzuți ieșind în fugă din clădire. Un oficial din cadrul poliției a afirmat că nu se știe exact câți ostatici se află în continuare în cafenea, însă a precizat că 'nu sunt mai mulți de 30'.

Potrivit oficialului, nu există informații că vreunul dintre ostaticii care se află în continuare în clădire ar fi fost rănit.

UPDATE 7,50 - Trei persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, a anunţat poliţia, precizând că pare că nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Mediafax.

Ostaticii păreau că au ieşit pe o uşă laterală a cafenelei în care a început, în urmă cu peste şase ore, luarea de ostatici, în Martin Place, o piaţă pietonală situată în centrul de afaceri din Sydney.

"Trei persoane au ieşit din clădirea din Martin Place", a declarat Catherine Burn, adjuncta şefului poliţiei din New South Wales.

"Primul lucru pe care-l vom face este să verificăm dacă ele sunt bine. Vom coopera cu aceste persoane pentru a obţine mai multe informaţii. Nu avem nicio informaţie care să sugereze că cinvea a fost rănit în acest stadiu", a adăugat ea.

Poliţia nu ştie exact câte persoane sunt ţinute ostatice, dar numărul lor este de sub 30.

Negociatorii poliţiei "sunt în contact" cu deţinătorul ostaticilor, dar nu ştiu care sunt motivaţiile acestuia, a mai declarat Burn.

UPDATE 6:34 - Un bărbat înarmat ţine ostatici la Sydney, anunţă poliţia

Un singur bărbat înarmat ţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney, situată în centrul oraşului, a anunţat poliţia, adăugând că deocamdată nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă, relatează AFP.

Mai multe articole despre:
luare de ostatici terotirsm