MENIU

Lovitură neașteptată pentru ProTV. Va fi un cutremur în mass-media

Este un cutremur în mass-media

Grupul care deține PRO TV în România ar putea fi scos la vânzare, potrivit unui comunicat al americanilor de la Central European Media Enterprises (CME).

Grupul internațional care în Romania deține PRO TV, Central European Media Enterprises (CME), ar putea fi scos la vânzare, în întregime sau parțial, potrivit unui anunț făcut luni.

CME anunță într-un comunicat că boardul director împreună cu managementul și cu echipe de consilieri iau în discuție 'alternative strategice' pentru creșterea valorii oferite acționarilor, potrivit Hotnews.

Printre acestea se numără vânzarea în întregime a companiei, vânzarea unor părți a acesteia, fuziunea cu un posibil partener strategic, o recapitalizare sau executarea în continuare a planului de afaceri al CME.

În ultimii ani, CME, care activează în Cehia, România şi alte trei pieţe din Europa Centrală, a înregistrat o creştere a profiturilor şi a reuşit să îşi reducă povara datoriilor, care la un anumit moment depăşea un miliard de dolari.

Pentru 2019, CME prognozează că profitul operaţional va creşte cu 10-12%, un ritm de creştere mai mic decât în 2018, dar se va situa peste 240 milioane de dolari.

Lovitură teribilă pentru Pro TV cu Vocea României. Nimeni nu se aștepta

Este prima dată când americanii de la CME menționează deschis opțiunea unei vânzări, în condițiile în care speculațiile și diverse informații referitoare la posibila vânzare, în întregime sau "pe bucăți", circulă de ani de zile. În 2016, principalul investitor în CME, TimeWarner, față de care compania are o datorie substanțială, a fost cumpărat de conglomeratul american de comunicații AT&T, care nu deține un interes pe piața media din Europa, unde este activ grupul CME.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

Mai multe articole despre:
ProTV CME prot tv