MENIU

Lovitură pentru Inspecția Judiciară în dosarul OUG 13

Lovitură pentru Inspecția Judiciară în dosarul OUG 13. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, menținerea deciziei Secției pentru Procurori a CSM în cazul procurorilor care au anchetat OUG 13.

În 2017, procurorii CSM au anulat acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva procurorilor DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, cercetați disciplinar pentru „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă“ în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a OUG 13, potrivit stiripesurse.ro. Luni, decizia a fost menținută, definitiv, de ÎCCJ, 

"Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta INSPECŢIA JUDICIARĂ împotriva Hotărârii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 11/P/2017, precum şi a încheierilor pronunţate în acelaşi dosar la datele de 25 octombrie 2017 ( în camera de consiliu şi în şedinţă publică), 15 noiembrie 2017 şi 13 decembrie 2017. Definitivă", este verdictul Instanței Supreme.

În urmă cu un an, Inspecția Judiciară a contestat ancheta privind contestata OUG 13, pe motiv că că cei trei procurori DNA ar fi încălcat grav principiul separaţiei puterilor în stat.

OUG 13, privind grațierea unor fapte de corupție și modificarea Codului penal prin dezincriminarea abuzului în serviciu, a fost primul act al guvernului PSD-ALDE care a provocat uriașe manifestații de protest, în ianuarie 2017. Pe 5 februarie același an, sub presiunea a sute de mii de oameni ieșiți în stradă în toată țara, în special în Bucucrești și marile orașe, ordonanța a fost abrogată. 

Mai multe articole despre:
oug 13