MENIU

Lovitură pentru firmele de ridesharing din Londra, tarifele ar putea exploda

Uber

Decizie dată de un tribunal din Marea Britanie împotriva Uber. Instanța a stabilit că operatorii ridesharing din Londra nu sunt simpli „agenți” pentru șoferi, ci au o relație contractuală directă cu clienții. 

Sentința, care-i afectează pe toți operatorii de taxi care își desfășoară activitatea în capitala britanică, vine în urma unei decizii răsunătoare a Curții Supreme britanice din februarie, care a obligat Uber să acorde șoferilor săi din Regatul Unit statutul hibrid de salariați, potrivit Reuters, citat de HotNews.
 
Decizia ar putea avea un impact asupra prețurilor călătoriilor în capitala Marii Britanii, în timp ce operatorii care oferă acest serviciu trebuie să integreze TVA-ul în prețurile lor, estimează Uber, care analizează dacă va respecta decizia sau o va ataca.
 
„Fiecare operator (...) va fi afectat de această decizie”, a spus compania într-un comunicat remis AFP, apreciind că dacă „șoferii Uber au garanția salariului minim, vacanțe plătite și un plan de pensii”, concurenții săi de acum „vor trebui să se asigure că și șoferii lor sunt tratați corect”.
 
După schimbarea statutului șoferilor săi, Uber a anunțat în luna mai un acord cu sindicatul britanic GMB pentru a-i reprezenta cei 70.000 de șoferi în Regatul Unit.
 
Apoi compania a lansat în septembrie crearea unui plan de pensionare la care va contribui cu până la 3% din câștigurile șoferilor și a invitat platformele rivale să participe.

 

Mai multe articole despre:
uber uk uber londra tarife uber londra ridesharing