MENIU

Majoararea prețului gigacaloriei, respinsă. Bucureștenii vor plăti tot 163 de lei

Nicușor Dan, primar general

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat vineri că propunerea sa de majorare la 280 de lei a preţului gigacaloriei suportat de către bucureşteni a fost respinsă și până la o nouă hotărâre de Consiliu General prețul rămâne tot de 164 de lei pe gigacalorie.

Primarul general a precizat că varianta propusă de el nu este agreată de către USR şi PSD.

"Am propus sa majoram pretul platit de bucuresteni (pentru gigacalorie) de la 164 de lei la 280 de lei. Fata de aceasta propunere, colegii din PNL si PMP o sustin, USR nu o sustine pentru moment si PSD e impotriva majorarii. Vreau sa fie clar, pana cand CGMB va da o noua Hotararea care sa stabileasca tariful pentru populatie, cetatenii vor plati 164 de lei/gigacalorie”, a declarat edilul.

Potrivit unui calcul Realitatea Plus, pentru un apartament de 2 camere, valoarea facturii achitate la iarnă ar putea crește de la  330 la 560 de lei.

Primarul general a reamintit că a solicitat susţinerea Guvernului în ce priveşte subvenţia la căldură şi s-a arătat optimist că va exista un sprijin financiar, în condițiile în care Primăria Generală nu poate suporta din propriul buget 320 de milioane de lei pe an, valoarea subvenției.