MENIU

LOVITURA APPLE! iPad Air 2, cea mai spectaculoasă tabletă din istorie

Apple a lansat aseară noile iPad Air 2 şi iPad mini 3. Dacă iPad Air 2 impresionează prin noutăţile aduse, nu se poate spune același lucru despre iPad mini 3, tableta care oferă doar un upgrade nesemnificativ faţă de generaţia a doua.

iPad Air 2 reprezintă, fără îndoială, cea mai importantă premieră de la Apple, fiind cea mai spectaculoată tabletă dezvoltată în istoria Apple. Un gadget cu o grosime de 6,1 mm, cu 0,8 mm mai subțire față de iPhone 6, şi cu un procesor Apple A8x, pe 64 biți.

Apple afirmă că tableta este de 12 ori mai rapidă şi de 180 de ori mai puternică pe partea de procesare grafică decât primul iPad.

La capitolul noutăţi, notăm coprocesorul de mișcare M8, folosit pentru a înregistra activitatea fizică a utilizatorului, şi camera de 8MP la 1080p cu iSight, capabilă să filmeze în slow-motion.

Gadgetul prezintă, bineinteles, şi senzorul de amprente TouchID şi un modul de plată contactless Apple Pay dar, spre deosebire de iPhone, numai online.

Cea de-a doua tabletă, iPad mini 3, reprezintă doar un upgrade minor la iPad mini 2. Gadgetul are un ecran de 7,9 inch HD, o cameră foto principală de 5MP și una de selfie Face Time HD. Are senzorul de amprentă iTouch și dispune de Apple Pay.

Cât costă tabletele şi primele teste video cu noile gadgeturi le vedeţi pe GadgetReport.ro