MENIU

Locurile din România unde rişti să fii împuşcat! Motivul este halucinant

Traseele turistice se suprapun cu domeniile de vânătoare în Bistriţa. Un grup de biciclişti au scăpat ca prin minune din bătaia puştii pentru că nu au ştiut că în acele locuri este organizată o vânătoare. 

Turiștii și bistrițenii sunt puși în pericol. Primăria Bistrița îi trimite la plimbare pe trasee turistice care, culmea se suprapun cu domenii de vânătoare, scrie bistriteanul.ro 

Au simțit-o pe pielea lor un grup de bistrițeni care au ieșit cu bicicleta la plimbare în apropierea cartierului RAAL, pe Dealul Jelnei - la 400-500 metri de la bazinul de apă.

Aceștia s-au trezit fix în mijlocul unei vânători care avea loc acolo. Unul dintre aceştia a povestit pe Facebook păţania. 

„- Dispăreeeeeți… Ce cătați aici? N-aveți voie, suntem la vânătoare… ...zice ieri unul, pe-un ton aproape isteric, ieșit din pădure, în blugi, c-o pușcă pe umăr. Eram cu bicicletele pe Dealul Jelnei, la 4-500 de metri de la bazinul de apă, pe drum, înspre Dealul Budacului. Adică într-o zonă destul de frecventată de bicicliști, alergători, amatori de drumeție, culegători de ciuperci sau cine știe ce altfel de oameni mai au chef să se relaxeze liberi prin pădure. Îl auzim în urma noastră cum ne mai înjură de vreo două ori, după ce ne vede că-l pozăm. 
Coborâm de pe deal aproape vorbind singuri, în timp ce auzim, destul de aproape, împușcături ca de armă automată. 
Acuma, fără să ne pricepem la de-astea, întrebăm doar: o fi în regulă să te dai stăpânul codrului și să-mpuști în dreapta și-n stânga prin pădure, la o aruncătură de băț de oraș, fără măcar să delimitezi cumva zona, s-o izolezi de oameni care se pot afla pe-acolo? Ziceți, care vă pricepeți…", a scris acesta.

Domeniile de vânătoare se suprapun fix cu traseele turistice, potrivit site-ului Primăriei.