MENIU

Liviu Dragnea: Plângerea penală a lui Orban e "antisemitism instituţional"

Liviu Dragnea îl atacă dur pe Ludovic Orban, după ce acesta a depus, în nume personal, plângere penală contra premierului Viorica Dăncilă. 

"Se poate vorbi de antisemitism instituţional. Ludivic Orban lansează acuzaţii de mare trădare la adresa unui oficial care a avut întâlniiri oficiale cu şefi de stat şi de guvern. Dincolo de faptul că e o abordare KGB-ista, securistă, statul Israel e tratat ca o putere ostilă, cu care noi am fi în conflict. Sunt acuzaţi cetăţeni israelieni că ar fi agenţi de influenţă, că ar fi spioni, fără a se aduce niciun fel de dovadă, de probă. Pe acest precedent, toţi consutanţii care au fost sau vor mai veni în România sunt agenţi de influenţă şi orice oficial român poate fi acuzat de înalăt trădare," a precizat Luviu Dragnea. 

Liderul PSD a reluat apoi ideea că demersul liderului PNL ar fi o încerare de a da jos un guvern şi a prelua puterea folosindu-se de procurori. "Nu suntem de acord ca un guvern să fie dat jos cu procurori, în condiţiie în care nu este nicio fărâmă de adevăr, lăsând la o parte caracterul aberant al solicităţii." 

Liderul PSD a precizat că nici premierul, nici PSD şi nici ALDE nu au de gând să se retragă de la guvernare ca acest demers. 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea