MENIU

Tudose merge cu remanierea până la capăt: "Avem o problemă la Bruxelles". Reacţia lui Dragnea

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, chiar în biroul acestuia. După discuţii, Liviu Dragnea a refuzat să facă declaraţii spunând că nu a discutat despre demisiile din Executiv, în timp ce prim-ministru Tudose a afirmat că cele două doamne-ministru cu probleme penale trebuie să plece din Guvern, deşi unele persoane puse sub acuzare s-au dovedit nevinovate.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, la Parlament, actul de guvernare trebuie să se desfăşoare în mod normal, spunând că cele două doamne-miniştru cu probleme penale ar trebui să plece. 

"Nu pot să fiu alături de colegii mei din Guvern care azu sunt într-un anumit stres. Trebuie să înţeleagă toate lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene", a spus Tudose.

Premierul a explicat că în ceea ce priveşte situaţia lui Sevil Shhaideh şi a Rovanei Plumb avem "o realitatea şi o percepţie". "Realitatea e că avem prezumţia de nevinovăţia, au fost o mulţime de cazuri în care cei puşi sub acuzare s-au dovedit nevinovaţi, cu vieţi distruse sau schimbări brutale, dar avem şi o percepţie. Şi percepţia de la Bruxelles e alta decât realitatea de aici", a mai spus acesta, adăugând că problema apare pentru că "cele două colege sunt exact pe zona de fonduri europene".

Dragnea: "Dar nu eu trebuie să demisionez"

Întrebat la Parlament dacă a discutat despre varianta demisiei celor doi miniştri, Dragnea a spus: "Nu". "Dar nu eu trebuie să demisionez", a spus Dragnea întrebat dacă ia în calcul această discuţie.

Tudose a venit, miercuri dimineaţa, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuţie de aproximativ o jumătate de oră. După această discuţie, Tudose a intrat împreună cu Dragnea în sala de plen. Cei doi participă şi la o şedinţă în Parlament. La această şedinţă sunt prezenţi şi alţi lideri ai PSD, printre care şi Rovana Plumb.

Subiectele puse pe masa discuţiilor ar fi situaţia actuală a partidului, posibilele remanieri invocate de premierul Tudose, dar şi despre o posibilă demisie a miniştrilor Sevil Shaidehh şi Rovana Plumb.

Premierul Tudose neagă primirea demisiilor miniştrilor Shhaideh şi Plumb

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări, că nu a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Întrebat dacă a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, Tudose a răspuns: "Nu". El a evitat să spună dacă aşteaptă aceste demisii.

Miniştrii Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, şi al Fondurilor europene, Rovana Plumb, ar putea să demisioneze, potrivit unor surse politice, înaintea şedinţei CExN a PSD de joi, în care se va discuta remanierea lor.