MENIU

Liviu Dragnea, audiat la DNA în dosarul lui Govor: Calitatea mea a rămas cea de martor

Liviu Dragnea, audiat la DNA în dosarul lui Govor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor. La sosire, Dragnea a refuzat să facă declaraţii, dar a precizat, după ce a ieşit de la audieri, că a dat declaraţii în calitate de martor. În decursul serii de joi, judecătorii ICCJ au decis să îl plaseze în arest la domiciliu pe Mircea Govor.

UPDATE 21:30  Mircea Govor a fost plasat în arest la domiciliu, prin decizia judecătorilor ICCJ.

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Mircea Govor şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, cât şi de DNA, tot la instanţa supremă, scrie Mediafax.

În urma deciziei de joi, Mircea Govor va fi eliberat din Arestul Capitalei când îi va expira ordonanţa de reţinere emisă miercuri de procurorii anticorupţie. Liderul PSD Satu Mare va fi plasat, de joi seară, în arest la domiciliu, având de respectat mai multe obligaţii dispuse de instanţă în cadrul măsurii preventive.

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, după ce a fost ridicat de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat.

Mircea Vasile Govor este acuzat de procurorii DNA Oradea de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni), şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

UPDATE 16:20. Liviu Dragnea a declarat la ieşirea de la DNA că a fost chemat să dea o declaraţie în dosarul lui Mircea Govor şi a precizat că după audiere, calitatea lui a rămas cea de martor:

"As vrea sa va spun ca am fost chema la DNA să dau o declaratie in calitate de martor lucru pe care l-am facut si am iesit. Puteţi să întrebaţi procurorul, am fost chemat pentru că am avut o funcţie politică la un moment dat. Tot ce am spus am spus in fata procurorilor, nu mai declar nimic absolut in plus(...) Îmi pare foarte rău de Mircea Govor, la fel cum îmi pare rău de orice coleg. Eu am fost să dau o declaraţie, este suficient.Calitatea mea a rămas cea de martor. Este ultima dată când vă spun că nu o să repet ce am spus în faţa procurorilor. Va multumesc mult"

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că îi pare "foarte rău" de situaţia în care a ajuns liderul social-democrat de la Satu Mare şi a susţinut că procedurile din Codul Etic vor fi urmate, dar decoamdată "să vedem ce se întâmplă".

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut.