MENIU

Liviu Avram: Dezvăluirile lui Andronic sunt evenimente publice reinterpretate

Jurnalistul Liviu Avram a reacționat, în direct la Realitatea TV, după ce Dan Andronic a scris astăzi că l-a sfătuit pe jurnalist să-l întrebe pe patronul trustului de presă, Cristi Burci, de unde a avut bani să cumpere Adevărul. 

Liviu Avram a replicat că dezvăluirile făcute de Andronic nu sunt dezvăluiri, ci evenimente publice reinterpretate astfel încât să-i susțină "interesele penale": "E simplu de explicat prezența mea, prin faptul că la un moment dat am exprimat anumite dubii vizavi de calitatea documentării lui Dan Andronic. Am descoperit o sumedenie de carențe de documentare, care m-au făcut să ajung la concluzia că acestea nu sunt dezvăluiri de presă sau o investigație de presă, ci o comportare a unor evenimente culese din surse publice și reinterpretate în așa fel încât să susțină interesele penale sau de altă natură ale lui Andronic".

"Mie mi se aduc două acuzații grave: Unu, că în anii 1990 eram jurnalist în provincie, și doi, că nu l-am întrebat pe actualul meu patron de unde a avut bani să cumpere Adevărul. Pe logica asta mă întreb dacă nu cumva la Evenimentul zilei în fiecare zi sunt ziariști care-l întreabă pe Andronic de unde a avut bani să cumpere Evenimentul zilei. Așa ar trebui, dacă mie îmi impută această lipsă de întrebări față de actualul meu patron", a continuat acesta.

Dan Andronic scris astăzi, într-un episod al serialului "Noi Suntem statul!", că în mass-media există o serie de ofițeri acoperiți "deplin conspirați". Printre numele publicate în acest material se numără și cel al lui Liviu Avram.

"Credeți că va povesti Liviu Avram despre relațiile dintre patronul său, Cristian Burci, și fostul șef al SIE Ioan Talpeș? Despre relațiile între Cristian Burci și Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef al SIE? Dar despre relațiile cu Laura Codruța Kovesi? Nu cred că are voie, deși conștiința profesională nu-i dă pace", a scris Andronic. 

Mai multe articole despre:
jurnalişti mass media dan andronic liviu vram