MENIU

Detalii explozive. Ce se întâmplă cu linia de metrou Otopeni - Gara de Nord

Metroul care să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni / Henri Coandă pare să rămână doar un vis frumos.

Comisia Europeană se pregătește să semneze cererea de finanțare pentru metroul care să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni / Henri Coandă, dar doar pentru jumătate din linie. Adică, până la stația Tokyo, în apropiere de Centrul Comercial Băneasa.

De acolo, Guvernul României trebuie să se descurce cu banii încât magistrala să ajungă la aeroport. Realitatea TV vă prezintă mai jos toate detaliile.

Citește și: Mutare Gara de Nord din București. Reacția oficială a CFR pentru realitatea.net

Avem toate șansele ca linia de metrou de la Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni / Henri Coandă să nu fie gata până în anul 2020, când România va fi gazda mai multor meciuri din Campionatul European.

Ministerul Transporturilor n-a obținut încă banii de la Comisia Europeană, iar proiectul pare să nu fie pe placul autorităților de la Bruxelles, care vor acum să finanțanțeze doar jumătate din distanță. Adică, până la stația Tokyo, prevăzută a se construi în apropierea Centrului Comercial Băneasa.

De acolo Guvernul României trebuie să se descurce. Este luată chiar în calcul chiar varianta unei construirii unei linii de metrou de suprafață de la stația Tokyo până la aeroport. Și banii ar putea veni de la o bancă din Japonia pentru restul liniei, Guvernul devenind cofinanțator. 

De 19 ani se tot vorbește de Magiastrala 6 de metrou Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Linia era prevăzută să aibă o lungime de 14 kilometri și 12 stații.

Citește și: Exclusiv realitatea.net: Anunț oficial despre trenul care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Durată + costuri

Conform planurilor, linia de metrou ar fi urmat să aibă o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră. Rămâne de văzut dacă și când va fi gata, fiindcă dacă ne uităm la Magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei, acolo lucrările au început în 2012 și nu sunt gata nici măcar acum.