MENIU

Lidl scoate dulciurile de la casele de marcat

<p>Lidl scoate mărcile Coca-Cola din magazinele sale din Germania</p>

Lidl va scoate dulciurile de la casele de marcat din peste 600 de magazine din Marea Britanie şi le va înlocui cu produse naturale, cum ar fi alune.

Lidl a luat această decizie, după ce 70 la sută dintre părinţi au declarat că sunt tentaţi să mai cumpere dulciuri în timp ce stau la coadă.

Trei sferturi dintre părinţi au recunoscut că ei cumpără dulciuri pentru copii, în timp ce un sfert au spus că ei caută alternative pentru gustări sănătoase, notează Mirror.co.uk.

"Cu toţii ştim cât de dificil este să spune nu dulciurilor din reclame, aşa că eliminarea dulciurilor şi a ciocolatei ne ajută să le oferim copiilor o alimentaţie sănătoasă.", a spus Ronny Gottschlich, manager al reţelei Lidl Marea Britanie.


Lidl a luat aceste măsuri, ca urmare a avertismentului că zahărul este un drog şi trebuie redus din alimente, pentru a combate obezitatea.

Săptămâna trecută, profesor Simon Capewell a dat un avertisment, menţionând că zahărul este "noul tutun".

În momentul de faţă, 25 la sută din adulţii din Anglia sunt obezi, iar statisticile sunt îngrijorătoare, astfel că 60 dintre bărbaţi, 50 la sută dintre femei şi un sfert dintre copii vor fi obezi în 2050.

Mai multe articole despre:
avertisment drog zahăr dulciuri rafturi Lidl