MENIU

Liderul COTAR, explicaţie halucinantă: Codul Muncii îi apără pe taximetriştii necivilizaţi

Explicaţie halucinantă a Liderului Confederaţiei Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România despre lipsa de profesionalism a unor taximetrişti. În opinia lui Vasile Ștefănescu, de vină este Codului Muncii, care nu permite concedierea șoferilor, chiar dacă au un comportament neciviliat. "Orice angajat are drepturi garantate și legea îi apără aceste drepturi, atât în detrimentul angajatorului, cât și în detrimentul clientului nemulțumit", a explicat liderul COTAR, într-o scrisoare în care atacă, din nou, firmele de ride-sharing, autorităţile şi politicienii.

Demersul vine la douiă zle după ce companiile de ride-sharing au făcut un apel către Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea să se implce de urgenţă în reglementarea legală a situaţiei.  

„Ca răspuns la petiția lansată pentru încălcarea legislației, prin permiterea activităților de „ridesharing” în România, în afara cadrului legislativ, lansăm și noi o petiție pentru a cere respectarea legii. (...) Mai mult a trebuit să suportăm atacurile frecvente și violente din partea autorităților statului, a Consiliului Concurenței și a politicienilor care în loc să apere cadrul legal au apărat interesele celor care încalcă legislația în vigoare, adică firmele care fac activități nereglementate. Conform legislației în vigoare, orice activitate neautorizată este sancționată, iar banii obținuți din astfel de activități ar trebui să fie confiscați, ceea ce nu s-a întâmplat, în ultimii patru ani, în cazul companiilor care fac transport neautorizat de persoane”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Ştefănescu acuză şi autorităţile locale din Capitală că au creat artificial impresia că este o criză a transportului individual de persoane, prin subdimensionarea parcului auto al firmelor de taxi şi blocarea autorizaţiilor.

"Astfel s-a ajuns la situația în care activitățile de ridesharing au fost percepute ca o necesitate, iar societatea civilă acționează în consecință, crezând că astfel se vor rezolva problemele de transport."

Şeful COTAR are şi o explicaţie halucinantă pentru lipsa de profesionalism a unor taximetrişti, reclamată frecvent de clienţi. "În legătură cu neregulile și comportamentul neadecvat al unora dintre șoferii de taxi,(...) firmele nu au dreptul, conform Codului Muncii, să aplice sancțiuni sau să concedieze șoferii, chiar dacă aceștia au un comportament neciviliat. Orice angajat are drepturi garantate și legea îi apără aceste drepturi, atât în detrimentul angajatorului, cât și în detrimentul clientului nemulțumit."

Vasile Ștefănescu, preşedintele COTAR, este judecat pentru că ar fi deturnat peste 350.000 de euro. 

Şeful taximetriştilor de la COTAR, judecat pentru fraudă de sute de mii de euro

 

.

Mai multe articole despre:
taximetrişti uber COTAR