MENIU

Licitația pentru primul lot al autostrăzii Comarnic-Brașov, anulată

Licitația pentru construcția primului lot al autostrăzii A3 Comarnic-Brașov a fost anulată de CNADNR, anunțul fiind postat pe site-ul instituției. Pentru primul lot, în lungime de 4 km și situat în apropiere de Comarnic, 'au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme', motivează CNADNR anularea licitației, potrivit Realitatea TV.

În luna octombrie au fost depuse ofertele pentru cele două loturi de capăt ale autostrăzii A3 Comarnic - Brașov, iar pentru Lotul 1 s-a primit o singură ofertă de la firma Spedition UMB, în valoare de 152 de milioane de lei, potrivit HotNews.ro.

Pe 13 octombrie au fost depuse ofertele pentru proiectarea și executia loturilor de capăt ale autostrăzii A3 Comarnic - Brașov. Este vorba de Lotul 1 de 4 km de lângă Comarnic și de Lotul 2 de circa 6 km de lângă localitatea Cristian, din apropiere de Brașov. Dacă pentru Lotul 2 au intrat în luptă mai mulți constructori și concurența e ridicată, pe Lotul 1 s-a depus o singură ofertă din partea unei firme românești. Este vorba de UMB Spedition care a ofertat circa 152 de milioane de lei, 92% din valoarea estimată de CNADNR.

Cele două loturi de la capetele autostrăzii A3 Comarnic - Brașov au fost scoase la licitație în luna iulie, după ce, cu o lună înainte, guvernul anunțase că a picat controversata concesiune cu asocierea Vinci - Strabag - Aktor.