MENIU

ABERANT! Liber la construcţiile pe spaţii verzi

Spaţiile verzi, în pericol

Parlamentul calcă în picioare, printr-o lege, zonele verzi ale oraşelor. A modificat o lege prin care se poate construi pe absolut orice zonă verde. Activiştii de mediu avertizează că numai în Bucureşti peste 100 de hectare de parcuri şi terenuri dintre blocuri, retrocedate, ar putea fi transformate în vile şi blocuri.

Singura variantă de salvare a acestora, spun oficialii, ar fi răscumpărarea terenurilor retrocedate. Autorităţile, însă, nu au bani pentru asta, potrivit Digi24.ro.

„Până acum legea spunea că este spaţiu verde şi nu poţi construi. Acum printr-o simplă formalitate proprietarul întreabă autoritatea locală dacă îl expropriază, iar, dacă nu, trebuie să i se dea autorizare de construire", a spus Dan Trifu preşedinte asociaţie.

Spațiile verzi dintre blocurile din Cartierul Titan sunt doar un exemplu că legea votată de parlamentari poate transforma zonele verzi în betoane.

Modificările aduse legii permit proprietarilor să construiască pe orice teren care nu figurează în cartea funciară ca spaţiu verde.

Mai multe articole despre:
spaţii verzi spaţiu verde