MENIU

Leo Iorga a fost operat la picior. Imagini cu artistul

<p>Leo Iorga</p>

Marele artist Leo Iorga duce o luptă temerară cu cancerul de mai multi ani, iar recent a fost operat la femur la Spitalul Militar București Carol Davila. 

Paula Iorga, soția artistului Leo Iorga, a explicat pentru Realitatea TV care este situatia medicala a legendarului solist Compact:

Leo Iorga a fost operat în Germania la singurul plămân și la cap cu o suită de ședințe noninvazive Cyberknife și stereotaxie. Acum a fost operat/consolidat femurul la Spitalul Militar București Carol Davila,  a precizat soția artisului, după ce în presă au apărut informații contradictorii despre intervetiile prin care a trecut solist al Compact.

Leo Iorga (54 de ani) a început lupta cu cancerul în 2011, când  a fost suspus unei operaţii de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală.

Într-un interviu acordat la acel moment, la câteva luni de la operaţie, pentru Mediafax, Leo Iorga mărturisea că se simte bine dar că va continua tratamentul postoperator. „Urmez un tratament postoperator şi de prevenţie a unor fenomene, dar asta-i situaţia şi mulţumesc lui Dumnezeu că putem sta de vorbă", spunea solistul, la vremea respectivă.

În 2014, Leo Iorga a suferit şi o operaţie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri după ce, înainte de Paşti, a avut o criză mare de convulsii şi a urmat un tratament care „l-a anchilozat". În urma operaţiei, care a durat trei ore, tumoarea canceroasă a fost eliminată complet. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare a fost gimnastica medicală şi kinetoterapia, conform spuselor medicilor de la acea vreme.

Conform Adevarul, un an mai târziu, artistul a trecut printr-o altă intervenţie chirurgicală prin care i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcţiona în parametri normali de câţiva ani.

Mai multe articole despre:
boală Leo Iorga