MENIU

Lelia Munteanu: Bibi & Donald la Davos

Lelia Munteanu: Bibi & Donald la Davos

Primul spectacol grotesc oferit la Davos de preşedintele Trump a fost întâlnirea cu premierul Netanyahu.

Preşedintele şi Premierul şi-au spus tandru pe numele mic. Preşedintele s-a lansat ieri, la sosire, într-un discurs grobian (cu banii pe masă!) de ameninţare a palestinienilor.

E înfricoşător să-l urmăreşti pe liderul celei mai mari puteri a lumii în postura de dealuitor după ureche, amestecând şantajul cu superlativele, transformând eşecurile în victorii, exhibându-şi cu suficienţă singurul plan de pace în Orientul Mijlociu – „mai vedem”. Interlocutorul – premierul Israelului – (care n-are nici măcar scuza că ar fi ageamiu) îi ţine isonul, encomiastic.

„Trump: Vă mulţumesc foarte mult. E minunat să fii cu prim ministrul Netanyahu! Am dezvoltat o relaţie grozavă, mai puternică decât au avut-o ţările noastre vreodată, cred, şi - pot să spun sincer – o prietenie personală. Avem discuţii în curs cu Israelul pe multe aspecte, inclusiv comerţ. Dar marea mutare şi ceva care a fost foarte istoric şi foarte important a fost faptul că ne vom muta ambasada, cum ştiţi, la Ierusalim. Şi, cum de asemenea ştiţi, este mult înainte de termen, cu ani, şi anticipăm să avem o mică versiune a ei deschisă cândva în anul viitor. Deci, mult înainte de termen. Şi e o onoare. O mare onoare să fiu cu dumneavoastră. Vă mulţumesc foarte mult.

Citeşte continuarea pe gandul.info

Mai multe articole despre:
SUA preşedinte Davos Donald Trump lelia munteanu