MENIU

Leguma gătită care ar trebui consumată zilnic

Roșia este cea mai sănătoasă legumă gătită şi ar trebui consumată zilnic, datorită antioxidanţilor, potasiului şi fosforului. Aceasta protejează sistemul cardiovascular, îmbunătăţeşte vederea și întărește imunitatea.

Roșia reprezintă o sursă bună de vitamine din complexul B, care sunt utile în hipoaciditate, stimulează secreţia gastrică, precum şi pancreasul; îmbunătaţesc digestia (fiind utile în caz de indigestie, lipsa poftei de mâncare în special la copii, anorexie, constipatie). De asemenea, aceasta este și o sursă excelentă de vitamina A și vitamina K.

Consumul de roșii ajută absorbția fierului din alimente datorită conținutului mare de vitamina C. Aceasta se găsește în cea mai mare cantitate în lichidul gelatinos care înconjoară semințele. Licopina, cea care dă roșiilor culoarea specifică lor, este un anti-oxidant cu efect chiar mai puternic decât vitamina C, care protejează organismul împotriva cancerului, bolilor cardio-vasculare, proceselor degenerative, tulburărilor de metabolism și împotriva diferitelor intoxicații.

Citește întreaga știre pe doctorulzilei.ro