MENIU

Legile puterii | Privilegii pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Cum explică senatorul Liviu Voiculescu propunerea

Un senator liberal propune privilegii pentru persoanele vaccinate anti-Covid

Senatorul PNL Liviu Voiculescu a explicat joi seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, ce argumente au stat la baza propunerii sale ca persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus să aibă unele privilegii.

Senatorul a explicat că nu a făcut o propunere oficială în acest sens, ci că este doar opinia sa, susținută de faptul că doar prin vaccin putem depăși pandemia și de studiul recent potrivit căruia persoanele imunizate total nu se mai îmbolnăvesc și nici nu mai transmit virusul. 

”Nu este neapărat o propunere, a fost o opinie a mea. Am pornit de la ideea că vaccinul este singura modalitate pentru a reveni la normalitate și de la ultimele studii, care arată că cei vaccinați nu transmit boala. 

Atunci, dacă excepția de la purtarea măștii poate stimula vaccinarea și o mobilitate mai mare a celor vaccinați îi poate determina pe alții să se vaccineze, poate fi luată în considerare o astfel de chestiune. Și la nivelul UE este împărtășită ideea unui certificat verde. 

Președintele Comisiei Europene cere urgentarea introducerii ”pașaportului de vaccinare”. De când ar putea fi valabil

În definitiv, trebuie să ne gândim și la factorul economic. Astfel de măsuri ar putea debloca anumite activități, cinematografele, spectacole, dar, bineînțeles, trebuie luate fără să discrimineze. Vaccinarea trebuie să fie opțională”, a explicat senatorul liberal. 

Citește și: ”VIDEO | Un senator liberal propune facilități pentru românii care s-au vaccinat”