MENIU

Legea taximetriei, promulgată de Iohannis nu vizează aplicaţia Uber. Detalii

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea taximetriei, prin care se interzice practicarea taximetriei fara autorizatie pentru transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice locale. Compania a menţionat într-un comunicat de presă că acest fapt nu schimba nimic şi Uber va funcţiona în continuare!

"Speculatia din media care spune ca Uber a devenit ilegal si care se refera la amendamentul la legea taxiului nu este relevanta pentru operatiunile noastre. Amendamentul adoptat ieri a introdus contraventii pentru taxiurile pirat ce opereaza in Bucuresti si in suburbii. Serviciul nostru de ridesharing nu este acoperit de legea taxiurilor si de aceea nu ne priveste in mod direct.

Uber lucreaza direct cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opțiuni inovative de transport si anume ridesharing. Dupa cum stiti, serviciul uberX a fost primit cu entuziasm în București ca o alternativă sigură și de încredere la deținerea unei mașini personale și la opțiunile existente de transport. A fost de asemenea întâmpinat foarte bine datorită faptului că pune accentul pe experiența utilizatorului, pe siguranță și pe transparența prețurilor.

Serviciul nostru uberX continuă să opereze și va asiguram ca suntem aici pentru orice problema pe care puteti sa o intalniti.", a transmis compania.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea taximetriei, prin care se interzice practicarea taximetriei fara autorizatie pentru transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice locale.

Potrivit actului normativ, transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere se executa numai de catre transportatori autorizati, care detin autorizatii taxi valabile, in cazul transportului in regim de taxi sau copii conforme valabile, in cazul transportului in regim de inchiriere, eliberate in conditiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fara a detine pentru acesta, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.

Soferii care incalca legea risca amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei.

 Ce este Uber și cum funcționează

Compania americană oferă, la nivel global, mai multe tipuri de servicii, dar în România, deocamdată, s-a lansat doar serviciul uberX. ”uberX îți permite, prin apăsarea unui buton, să te conectezi cu un prieten, cu un coleg, cu o rudă, și să fii luat cu mașina”, spune el. ”Uber ține de împărțirea automobilelor și de împărțirea costurilor. Vrem să îmbunătățim modul în care oamenii ajung dintr-un loc în altul prin tehnologia pe care Uber a dezvoltat-o pe smartphone-uri”, scrie playtech.ro.

Practic, șansele să nimerești în mașină cu un prieten, un coleg sau cu o rudă sunt destul de mici, având în vedere că orice persoană cu vârstă de peste 21 de ani, care deține o mașină mai ”tânără” de 10 ani, un permis și un cazier curat poate deveni șofer uberX.

”Scopul este de a te conecta la mașini care sunt deja pe stradă, la oameni simpli, ca mine sau ca tine. Serviciul lansat astăzi te conectează cu persoane care au 21 de ani sau mai mult, care au mașini mai noi de 10 ani și care au trecut printr-un proces strict de verificare”, spune el. De ce 21 de ani și nu 18, adică vârsta la care poți obține carnetul în România? ”Am setat un standard și suntem de părere că 21 de ani este vârsta optimă pentru a duce pe cineva cu mașina și am implementat această abordare și aici”, explică reprezentantul companiei.

 

Mai multe articole despre:
taximetrie Klaus Iohannis uber