MENIU

Legea offshore dinamitează coaliţia, PSD şi-a bătut joc de ALDE

Legea offshore dinamitează colaliţia PSD ALDE! După dezbateri aprinse în comisiile reunite, parlamerntarii PSD, dirijaţi de preşedintele Comisiei, Iulian Iancu, au dat aviz modificărilor prezentate chiar marţi dimineaţă, în ciuda opoziţie partenerilor de la ALDE. De altfel, în plenul comisiei, prim-vicepreşedintele liderul ALDE Varujan Vosganian a părăsit sala, acuzând PSD că vine cu improvizaţii.

Varujan Vosganian i-a reproşat preşedintelui Comisiei, Iulian Iancu (PSD), faptul că modificările sunt de fapt nişte improvizaţii făcute în ultima clipă şi a cerut ca legea să fie retrimisă Parlamentului pentru a fi analizată mai temeinic.

Reprezentanţii ALDE şi ai Opoziţiei sunt supăraţi pe faptul că modificările au fost făcute doar de către PSD şi comunicate colegilor din alte partide, potrivit unor surse, cu o oră înainte de şedinţa comisiei. De altfel, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au afirmat că modificările sunt decise de un singur om, Liviu Dragnea şi impuse prin oameni dedicaţi, precum Iulian Iancu.

Cel mai contestat amendament modifiat în legea explotărilor offshore este cel prin care s-a modificat modul de impozitare a veniturilor suplimentare obținute de investitori.

În cle din urmă, comisiile pentru industrii, buget şi administraţie publică din Camera Deputaţilor au aprobat amendamentele propouse, cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 4 abţineri.

Cele mai multe amendamente adoptate aparţin grupului PSD.

Raportul cu amendamentele adoptate urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 

În urmă cu o săptămână, proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore a fost amânat la dezbatere, în urma unei discuţii între Iulian Iancu şi Liviu Dragnea.



Mai multe articole despre:
null