MENIU

Legea amnistiei şi graţierii a fost RESPINSĂ în Parlament

<p>Camera Deputaţilor </p>

Camera Deputaţilor a respins, marţi, proiectul legii amnistiei şi graţierii, fiind înregistrate 293 de voturi în favoarea acestei decizii, un vot "împotrivă" şi o abţinere. Anterior, marţi, Comisia juridică a decis, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, scrie Mediafax.

Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă în Camera Deputaţilor, luni seară, cu 293 de voturi, un vot împotrivă şi o abţinere.

Proiectul legislativ fusese avizat negativ, în prealabil, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a cerut luni, Parlamentului, să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi să o respingă.

"Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine, rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate", a spus Iohannis, luni.

Şi premierul Victor Ponta a propus luni respingerea legii.

"Primul mesaj pe care trebuie să-l dăm e chiar mâine, la Camera Deputaţilor. Mâine, toţi cei din coaliţie vom vota pentru respingerea definitivă a Legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor justiţiei. E un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul ieri", a spus Ponta, luni.