MENIU

Leacuri împotriva neplăcerilor de vară

Îţi doreşti o vacanţă lipsită de probleme? Ei bine, poţi combate eficient întinderile musculare, infecţiile vaginale şi chiar conjunctivita. Iată câteva soluţii sigure şi accesibile!

Afecţiunile care apar sau se agravează din cauza caniculei nu trebuie neglijate. De aceea, specialiştii recomandă să ne protejăm în primul rând de infecţii respectând regulile generale de igienă şi să apelăm la puterea vindecătoare a plantelor.

Nalbă înlătură infecţiile vaginale

Înotul în ştranduri sau în piscine, şi, uneori, condiţiile speciale ale vacanţei pot fi cauza unor infecţii vaginale.Tratamentul lor se face, înainte de toate, local, cu ovule, la prescripţia unui medic ginecolog. În plus, spălăturile cu ajutorul irigatorului ajută la vindecarea candidozelor şi trichomoniazelor. Pentru acestea se pot folosi infuziile de nalbă, gălbenele, creţişoară, nuc sau coada-şoricelului.

Cartoful crud, leac pentru leşin

Efortul fizic excesiv şi pierderea unor mari cantităţi de apă prin transpiraţie pot epuiza organismul. Astfel, apare senzaţia de leşin, o stare de slăbiciune şi de pierdere trecătoare a cunoştinţei.  Compresele reci, cu cartof crud răzuit aplicate pe frunte, încheieturi şi ceafă te vor pune pe picioare şi-ţi vor reda tonusul. Acelaşi efect au şi compresele cu apă rece şi oţet de mere.

Cătina luptă cu petele maronii

Petele maronii sau melasmele apar nu numai la femeile însărcinate, ele pot fi declanşate şi dacă ai stat prea mult la soare. Măştile abrazive din tărâţe, plante uscate sau sâmburi măcinaţi ajută tenul să se refacă, iar untul de mango şi uleiul de cătină oferă protecţie solară şi îl rehidratează.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Mai multe articole despre:
afecţiuni cartof cătină nalbă