MENIU

Le-a arătat degetul mijlociu germanilor sau nu? Varoufakis loveşte din nou (VIDEO)

Germanii au făcut o obsesie cu ministrul de finanţe Varoufakis. Presa germană îl denunţă mai nou ca fiind autorul unui gest obscen la adresa germanilor. Varoufakis spune că e un trucaj.

Televiziunea germană ARD acuză că Yanis Varoufakis, ministrul de finanţe al Greciei, ar fi adresat un gest obscen Germaniei, într-un discurs din 2013. Este prezentată înregistrarea şi o captură: 


Varoufakis a declarat pentru Der Spiegel că imaginea a fost trucată şi că el nu a arătat degetul mijlociu. De cînd au început negocierile cu autorităţile Troicii, Varoufakis e un subiect constant de tabloid în Germania. A fost acuzat că a schimbat replici dure cu omologul Wolfgang Schäuble şi a iritat teribil cînd a cerut împreună cu liderii Syrizei despăgubiri pentru ocupaţia nazistă.

În înregistrarea video Varoufakis spune cum a propus la un moment dat să se anunţe defaultul în cazul Greciei şi să nu mai returneze nicio datorie. În acest moment arată degetul mijlociu, minuutul 2.02 în clipul de mai sus.

Săptămîna trecută, autorităţile elene se plîngeau că Schäuble l-ar fi insultat pe Varoufakix într-o conferinţa de presă. Lupta continuă.