MENIU

Laura Codruța Kovesi a oferit definiția statului paralel

<p>Laura Codruţa Kovesi</p>

Kovesi spune că statul paralel este, de fapt, statul intereselor paralele, cel al corupților și al celor care au prejudiciat bugetul de stat. Șefa DNA susţine, într-un interviu pentru agenția națională Agerpres că nu va demisiona după raportul Inspecției Judiciare, mai ales că această instituție a arătat deja că este în favoarea modificărilor legilor justiției propuse de Tudorel Toader.

”Există interese paralele. Există interesul paralel al celor care au comis fapte penale și au prăduit bugetul de stat. Dacă vorbim despre statul paralel, acestea sunt interesele paralele”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Realitatea TV.

Kovesi a vorbit, pentru prima dată de la raportul inspecției Judiciare, despre ancheta în care a fost vizată de o instituție care și-a arătat în mod vădit susținerea pentru ministrul Tudorel Toader și modificările aduse legilor justiției.

”Anul trecut, când au început atacurile asupra justiției, când Inspecția Judiciară a dat un comunicat care susținea modificările la Legile Justiției, propuse, la acea vreme de Ministrul Justiției, au început, în mod cu totul întâmplător, mai multe sesizări din oficiu ale Inspecției Judiciare, cred că sunt peste 15 sau 16. Deci este foarte dificil de comentat”, a susținut Kovesi.

Interviul pentru Agerpres a fost acordat cu puțin înainte ca, în Paralament, Tudorel Toader, promotorul noilor reglementări din justiție, să fie avizat pentru un nou mandat de ministru al Justiției.

”Proiectul noii legi elimină cuvântul independență. Înseamnă că procurorii, din momentul în care această lege va intra în vigoare, nu vor mai fi independenți în activitate, vor fi subordonați ministrului justiției, care, de regulă, este un om politic”, a subliniat Kovesi.

Kovesi a susținut, din nou, că înregistrarea difuzată în iunie 2017, în care le cere procurorilor să „decapeze” instituțional și să se ajungă la premier este trunchiată și sunt cuvinte pe care nu le folosește niciodată. Procurorul-șef al DNA spune că nu va demisiona din cauza acestor înregistrări care au făcut obiectul verificărilor Inspecției Judiciare și se va apăra în CSM, Secția pentru Procurori.

Mai multe articole despre:
Kovesi bani definiţie statul paralel praduit