MENIU

Laura Badea, despre alegerile la președinția FR de Scrimă: Va fi o luptă dominată de fair-play

Fosta campioană olimpică Laura Badea, care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Federației Române de Scrimă, a declarat, marți, că se așteaptă la o luptă "dominată de fair-play" la alegerile din 29 martie, unde îl va avea contracandidat pe Marius Florea, actualul secretar general al FRS.

"Alegerile pentru președinția Federației Române de Scrimă sunt pe 29 martie și voi candida și eu. Am făcut o strategie deja pe care sper să o îmbunătățesc pe viitor dacă voi fi aleasă. Va fi o luptă dominată de fair-play, fiecare vine cu un program strategic adecvat Federației Române de Scrimă. Toți avem o datorie morală pentru această federație și, bineînțeles, față de doamna Pascu, cea care este președinta de onoare a federației", a spus ea.

Laura Badea a menționat că a trimis cluburilor programul său pentru următorii patru ani. "Toată lumea este creditată cu șanse la alegeri, vom vedea cum vor vota cluburile și asociațiile afiliate la Federația Română de Scrimă. Am trimis pe e-mail cluburilor afiliate strategia mea și am sunat să spun că voi candida. Dar este opțiunea lor, nu am nicio influență asupra voturilor. Dânșii se bucură (n.r. — că va candida), acum important este să fie la conducere cineva pe care să îl preocupe soarta federației în următorii patru ani", a afirmat ea, precizând că nu exclude o colaborare cu Marius Florea după alegeri. 

Laura Badea a menționat că fosta sa colegă de echipă Roxana Scarlat a renunțat la ideea de a mai candida la președinția FRS: "Roxana m-a sunat ieri și mi-a spus că nu va mai candida. Nu știu motivele, dar așa mi-a spus".

În ceea ce o privește pe scrimera Ana-Maria Popescu, cea care a anunțat că va reveni în competiție luna octombrie a acestui an, Badea a afirmat: "Este un mare câștig pentru federația de scrimă și pentru delegația olimpică a României pentru că Ana-Maria este foarte ambițioasă și își dorește să urce pe podiumul olimpic și la Tokyo în 2020".

Fostele campioane olimpice Laura Badea, Viorica Susanu și Valeria Răcilă van Groningen au participat, marți, la o acțiune de promovare a cursei 10k&Family Run, organizată la 2 aprilie în Capitală de Bucharest Running Club. Cele trei foste sportive au mers la Școala Finlandeză și Liceul Gheorghe Lazăr din București pentru a-i invita pe copii să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Bucharest 10k&Family Run.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
Federaţie scrimă Laura Badea