MENIU

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019. Sărbătoare mare duminică, 3 martie!

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019. Este sărbătoare mare duminică, 3 martie!

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019 are loc duminică 3 martie. Această sărbătoare mai poartă numele de Duminica Înfricoșatei Judecăți, potrivit calendarului ortodox 2018.

În calendarul ortodox, Lăsatul Secului are două etape care conduc treptat către Postul Sfintelor Paște: Duminica Înfricoșatei Judecăți – când se lasă sec de carne și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai – când se lasă sec de brânză.

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019 sau Duminica Înfricoșatei Judecăți deschide o săptămână pregătitoare pentru începutul Postului Mare.

Între duminica aceasta și Duminica izgonirii lui Adam din Rai este condensată întreagă istorie a mântuirii neamului omenesc, pentru că după aceea, pe parcursul Postului Mare, timpul acesta al istoriei să fie cumva răstignit pentru a fi îndumnezeit.

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019. De fapt, Duminica aceasta ne ajută să gândim că toți vom muri și că toți vom ajunge la un moment dat să fim judecăți de Dumnezeu, și avem șansa în timpul Postului Mare, prin pocăință, să dobândim un răspuns bun la această judecată. 

Când începe Postul Paștelui 2019?

Această duminică ne ajută să ne gândim că toţi vom muri şi că vom ajunge la un moment dat să fim judecaţi de Dumnezeu, iar în timpul Postului Mare, avem şansa, prin pocăinţă, să dobândim un răspuns bun la această judecată.

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019. Săptămâna Albă

După Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019 urmează Săptămâna Albă.

Săptămâna Albă se mai numește și Săptămâna Brânzei, când putem mânca lapte, brânză şi ouă.

Lăsatul secului de carne pentru Postul Paștelui 2019. Apoi, pe 11 martie începe Postul Paştelui

Nu se fac nunţi în intervalul de la Lăsatul secului de carne şi până la Duminica Tomii.