MENIU

Laringita: Principalele cauze și simptome

Laringita: cauze si simptome

Laringita: Printre afecţiunile de sezon, adesea, se numără şi laringita, o inflamaţie a mucoasei laringelui.

Laringita: Inflamaţia acută sau cronică a laringelui nu este o boală independentă; ea se asociază cu bolile identice ale căilor respiratorii.

Boala se manifestă prin răguşeală, uscăciunea gâtului, greutate la înghiţirea alimentelor şi mai ales prin tusea seacă, cu senzaţia de înecare. Dintre cauzele cele mai comune, care declanşează această afecţiune sunt: răcelile sau gripele, refluxul acid supranumit şi refluxul gastro-faringian, suprasolicitarea vocii, în urma aclamării unui eveniment, factori climatici (frig, umezeală), impurităţi atmosferice: praf, gaze, vapori toxici etc. Semnul caracteristic al bolii, răguşeala, poate să se agraveze până la afonie completă.

Laringita:  Fiind considerată o afecţiune de intensitate medie, evoluţia bolii este de scurtă durată şi se poate vindeca în câteva zile.

În cazul adulţilor, când boala persistă şi după acest interval, bolnavul trebuie să apeleze la tratamentul cu remedii naturiste specifice, uşor de administrat: ceaiuri, macerate şi cataplasme cu plante medicinale. În cazul copiilor, boala poate duce la complicaţii datorită particularităţilor anatomice ale laringelui celor mici. În schimb, s-a constatat că răguşeala dispare mult mai greu la femei.

Laringita: Specialiştii spun că laringita prelungită poate fi efectul unor infecţii virale sau ale fumatului, iar medicul poate să recomande tratamente cu antibiotice. Laringita este o boală care afectează vocea : bolnavul fie că răguşeşte, fie că vocea lui devine mai subţire sau îşi pierde capacitatea de a vorbi.

Mai multe articole despre:
simptome cauze laringită