MENIU

"Lacătele iubirii", îndepărtate periodic, de teamă să nu amenințe Podul Minciunilor

"Lacătele iubirii", îndepărtate periodic, de teamă să nu amenințe Podul Minciunilor

Primăria municipiului Sibiu a decis să îndepărteze periodic "lacătele iubirii" puse de tot mai mulți sibieni, dar și turiști străini, care își declară dragostea pe celebrul Pod al Minciunilor, primul pod de fontă din România, unde legenda spune că dacă spui o minciună, cade podul.

Puși în fața unei situații nemaiîntâlnite în Sibiu, autoritățile nu-i pot împiedica pe cei care doresc să își lege dragostea pe Podul Minciunilor cu un lacăt, însă nici nu le garantează acestora că iubirea lor va fi veșnic ferecată la Sibiu.

"Municipalitatea nu va amenda pe cei care amplasează lacăte pe balustradele Podului Minciunilor, însă va îndepărta periodic lacătele pentru a evita supraîncărcarea balustradei", a declarat luni, pentru AGERPRES, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

În timp ce primăria recunoaște că preventiv ia măsuri să nu se ajungă ca la Paris, unde la începutul lunii o parte din grilajul de pe Pont des Arts s-a prăbușit sub greutatea "lacătelor iubirii", Consiliul Județean îi sfătuiește pe turiști, pe site-ul www.sibiu-turism.ro, să evite minciunile când ajung pe podul sibian.

"Se spune că, de mult, aici erau pedepsiți negustorii mincinoși și vrăjitoarele ale căror previziuni nu se îndeplineau. Pe pod își făceau promisiuni tinerii proaspăt căsătoriți sau cadeții ce își dădeau întâlnire cu domnișoarele din oraș. Legendele spun că podul era locul ideal pentru a lega jurăminte deoarece scârțâia la cea mai mică minciună, iar la minciunile mai mari se prăbușea...Sfatul nostru este ca atunci când sunteți pe pod, să evitați orice minciună, fie ea cât de mică...", scrie pe site-ul www.sibiu-turism.ro.