MENIU

“La vânătoare de monştri”, filmul chinez cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Comedia fantastică "Monster Hunt" (La vânătoare de monştri) a devenit filmul chinez cu cel mai mare succes de box-office pe piaţa internă.

Agenţia chineză de ştiri Xinhua transmite că, de la lansarea sa, pe 16 iulie 2015, “La vânătoare de monştri” a adunat 1,317 miliarde de yuani din încasări (echivalentul a circa 212 miliarde de dolari).

Precedentul record era deţinut de comedia de situaţie "Pierdut în Thailanda", care a agonisit doar 1,27 miliarde de yuani.

"La vânătoare de monştri" este un film ce aduce laolaltă pe ecran personaje reale şi de animaţie, ce transpun pe peliculă povestea unui pui de monstru numit Huba, care seamănă cu o ridiche uriaşă.

Această comedie suprarealistă crează un univers fantastic ce aduce aminte de China antică şi unde monştrii co-există cu oamenii în acelaşi timp dar în două ţinuturi separate.

Un grup de revoluţionari din lumea monştrilor încearcă să o răstoarne de la putere pe Regină, care se refugiază în lumea oamenilor şi îl impregnează pe Tianyin, un nefericit reprezentant al speciei umane, cu... Huba.

Tianyin ajunge să fie vânat cu înverşunare atât de monştri cât şi de oamenii care-i urăsc pe monştri, care urmăresc să pună mâna pe nou-născutul Huba.

Regizorul filmului este Raman Hui, care a mai regizat şi un celebru film de animaţie de la Hollywood, "Shrek al treilea", în colaborare cu Chris Miller.

Filmul străin cu cele mai mari încasări din toate timpurile în China este "Fast&Furious 7", care a obţinut 2 miliarde de yuani din vânzarea de bilete, de la momentul lansării sale pe ecrane, în aprilie anul acesta şi până în prezent.