MENIU

COPIL spulberat de un ȘOFER BEAT din Olt. Bărbatul a fugit de la locul accidentului

Șofer băut din Olt, reţinut după ce a fugit de la locul accidentului. Foto: Realitatea de Olt

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din județul Olt, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după ce, marţi seara, a lovit cu mașina un minor şi a fugit de la locul accidentului, potrivit realitateadeolt.net.

Accidentul s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 642, Olt. Din primele informații, victima este un adolescent în vârstă de 16 ani, din comuna Cilieni.

În urma incidentului, tânărul a suferit răni la nivelul corpului, fiind transportat la spital.

„Cu ocazia deplasării la fața locului a polițiștilor rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia, aceștia au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un pieton, respectiv un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Cilieni, ce ar fi fost acroșat de un autoturism neidentificat, care și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. În urma coliziunii, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Carcaal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuţ Vasiloaica.

Ulterior, șoferul a fost identificat de polițiști. Din primele verificări, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 48 de ani a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, polițiștii efectuând în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Pe numele conducătorului auto, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au emis o Ordonanță de Reținere pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a mai declarat reprezentantul IPJ.