MENIU

La ce trebuie să fii atent când cumperi un televizor

Daca vrei sa iti cumperi un LCD, o plasma sau un LED ar trebui sa urmezi cativa pasi esentiali pentru a nu te trezi cu un produs folosit sau, cel mai probabil, cu alte caracteristici fata de cele prezentate pompos in magazin, scrie GadgetReport.ro.

1.Nu lua in seama etichetele din magazine

De cele mai multe ori, managerii magazinelor de IT&C din Romania trec cu litere mari caracteristici pe care produsul nu le are. E o stratagema importata din Occident.

Ca sa nu te trezesti acasa ca LED-ul full-HD 1920X1080 pixeli este de fapt un HD ready la 1368X768 pixeli, solicita vanzatorului sa iti dovedeasca cu acte acest lucru.

Unii comercianti «uita » sa prezinte fisa tehnica a produsului la achizitie, mizand pe faptul ca multi clienti intra in “febra” cumparaturilor si uita sa se informeze.

2. Verifica produsul pe internet

Ar fi important sa verifici produsul si pe site-ul producatorului. Astfel vei stii daca nu cumva ai de-a face cu un alt televizor dintr-o generatie mai veche, vandut la un pret mai mare. In plus, compara preturile intre mai multi retaileri. Vei observa diferente semnificative, in unele cazuri de cateva sute de lei.

3. Pretul ridicol de mic ascunde capcane

Nu cumpara, neaparat, cel mai ieftin produs. Un pret “promotional” suspect de mic pentru un produs care la alte magazine costa semnificativ mai mult inseamna ca este ceva necurat la mijloc. Pot fi produse folosite si resigilate sau unele care au defecte de fabricatie.

Ce alte sfaturi sunt importante, vezi pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
LCD magazine televizor plasmă led etichete cumperi