MENIU

La ce se uită angajatorii din străinătate care recrutează români

Majoritatea angajatorilor străini preferă să angajeze persoane care cunosc o limbă străină cel puțin la nivel conversațional și cer experiență în domeniul în care se face angajarea, conform datelor platformei de recrutare Tjobs.ro.

Datele arată că 80% dintre angajatorii străini preferă să angajeze persoane care cunosc o limbă străină cel puțin la nivel conversațional, în timp ce 60% cer experiență pe domeniul în care se face angajarea.

În același timp, 50% dintre angajatori sunt preocupați ca noul angajat să se adapteze la tradițiile și obiceiurile din țară/zona în care urmează să lucreze, 35% optează pentru candidați cu diplomă de specializare, 30% solicită cazier judiciar curat și 20% solicită minim o recomandare de la un fost angajator.

Datele mai arată că țările care au oferit cele mai multe locuri de muncă pentru români, în august 2014, au fost Anglia (19.000 de poziții), Germania (peste 5.000),  Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000) și Grecia (2.000).

Departamentele cu cele mai multe locuri de muncă pentru români în luna august sunt Personal Medical și Sanitar (8.300), Hotel/ Turism (peste 6 mii), Îngrijire Bătrâni (peste 3.500).

Mai multe articole despre:
români străinătate angajatori uita recrutează