MENIU

Ieşeanul acuzat că ŞI-A UCIS SOŢIA ÎNTR-UN COAFOR, externat şi audiat la Parchet

Ieşeanul acuzat că ŞI-A UCIS SOŢIA ÎNTR-UN COAFOR, externat şi audiat la Parchet

Ieşeanul acuzat că şi-a ucis soţia într-un coafor, la sfârşitul anului trecut, a fost externat din spital, miercuri, fiind dus la Parchetul Tribunalului Iaşi pentru a fi audiat, procurorul luând ulterior decizia ca bărbatul să fie dus la un spital de psihiatrie pentru consult de specialitate.

Vasile Olaru a fost externat, în cursul dimineţii de miercuri, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi, starea sa de sănătate îmbunătăţindu-se treptat în ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, luni Olaru a fost mutat de la Terapie Intensivă la Secţia Chirurgie, bărbatul revenindu-şi din coma în care intrase după ce a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit cu care şi-ar fi omorât soţia.

"Pacientul a fost deja externat, starea acestuia de sănătate a fost suficient de bună pentru a permite asta. A fost externat cu recomandări venite din partea medicului curant de la Chirurgie şi cu necesitatea de a veni la control", a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

După ce acesta a părăsit spitalul unde s-a aflat în permanenţă sub paza Poliţiei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului Tribunalului Iaşi pentru a fi audiat.

În urma acestor audieri, procurorul responsabil de caz a decis ca Vasile Olaru să fie dus la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola de Iaşi, pentru un consult de specialitate.

"Nu a fost niciodată privat de libertate, dumnealui a stat de bunăvoie în spital având nevoie de îngrijiri medicale. A fost condus la sediul Parchetului pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile de către procurorul responsabil de caz, activitatea desfăşurându-se în prezenţa unui apărător ales. După întrevedere, procurorul de caz a decis că este nevoie de efectuarea unei analize psihiatrice, pentru stabilirea discernământului la momentul comiterii faptei. Acesta va fi condus astăzi (n.r. - miercuri) la instituţia sanitară, iar după ce va fi efectuată expertiza medico-legală, procurorul responsabil de caz va dispune de măsuri în consecinţă", a declarat prim-procuror adjunct Alexandru Cristian Pecincu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a intrat, pe 28 decembrie 2013, în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T17, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, după care a încercat să se sinucidă.

Mai multe articole despre:
audiere crimă coafor ieşan