MENIU

Kovesi s-a gândit că ar putea fi asasinată

Laura Codruţa-Kovesi s-a gândit şi la posibilitatea de a fi asasinată. Pusă sub o presiune imensă şi ameninţată cu demiterea, şefa DNA a mărturisit ziariştilor italieni de la Corriere della Sera că nu se teme că va fi ucisă, pentru că acest lucru ar transforma-o într-un martir.

Laura Codruţa-Kovesi s-a gândit şi la posibilitatea de a fi asasinată. Pusă sub o presiune imensă şi ameninţată cu demiterea, şefa DNA a mărturisit ziariştilor italieni că nu se teme că va fi ucisă, pentru că acest lucru ar transforma-o într-un martir.

Sub titlul "Magistratul român care face să tremure palatele puterii", cotidianul Corriere della Sera afirmă că magistratul se confruntă cu acuzaţii trase de păr şi teorii ale conspiraţiei, menite să o împiedice să îşi facă treaba.

Jurnaliştii din Peninsulă o compară cu celebrul procuror Antonio Di Pietro, artizanul campaniei antimafie Mani Pulite şi o descriu drept cea mai detestată femeie din România.

"Să mă ucidă? Nu le convine să creeze martiri", a declarat Kovesi pentru Corriere.

Autorul analizei ce vizează situaţia din justiţia românească, Francesco Batisttini, afirmă că, pentru a o opri, Liviu Dragnea a scos în piaţă 100 de mii de români pentru a protesta faţă de abuzurile din justiţie. Puterea nu putea să rămână nepăsătoare în faţa arestărilor şi anchetelor care au vizat miniştri, viceminiştri şi parlamentari, afirmă jurnalistul. Într-o luptă politică aşa cum nu s-a mai văzut de la Revoluţiei, nu lipsteşte nimic: teorii ale conspiraţiei, campanii de presă orchestrate sau acuzaţii de plagiat, continuă el.

"Nu vă face iluzii că doar politicienii sau alți funcționari sunt victimele abuzurilor și al probelor false. Astăzi, orice cetățean poate fi lovit de o anchetă și poate fi distrus. După Revoluția din '89, NATO și UE vor să ne dea nouă lecții de democrație?" a declarat pentru Corriere Della Serra cineva prezentat drept un "apropiat" al lui Dragnea. "Este uşor să dai vina pe influenţe externe", comentează în replică Batisttini.

Mai multe articole despre:
Laura Codruţa Kovesi