MENIU

Coșmar pentru PSD-ALDE. Laura Codruța Kovesi lovește din nou!

<p>Laura Codruța Kovesi</p>
Kovesi, prima pe lista pentru Procuror european

Laura Codruța Kovesi este prima pe lista scurtă pentru postul de Procuror European trimisă la Parlamentul European și Consiliul UE.

Laura Codruța Kovesi este urmată, în lista înaintată și ministrului Tudorel Toader, de Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).

Laura Codruța Kovesi. Procedura de selecție a procurorului șef european este una care nu depinde de țara din care e candidatul și se face exclusiv de către o comisie formată din 12 membri.

Pasul următor în selecția în care e vizată Laura Codruța Kovesi este votul în Parlamentul European.

"Plasarea doamnei Kovesi pe locul 1 in competitia pentru Procurorul European arata clar ca Europa nu discrimineaza Romania. Tudorel Toader are obligatia sa obtina acum in Consiliul de Ministri sustinerea pentru candidatul roman. Vom fi cu ochii pe el", a scris eurodeputatul Siegfried Muresan pe Facebook.

"Îmi recunosc ignoranța, nu știu exact cu ce se va ocupa, în general, Procurorul European, dar dacă ia funcția Kovesi, sigur se va ocupa de PSD. Ce coșmar, Tudorele! O să-l preferați pe ăla cu prăbușirea în gol sau cu monstrul verde care zdrobește degețele...", a comentat pe Facebook fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu.

Și o parte din Opoziție susține candidatura Laurei Codruța Kovesi. USR anunță într-un comunicat de presă că va transmite europarlamentarilor și grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror european.

"Selecția Laurei Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european care va ajunge la vot în Parlamentul European este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică", se spune în mesajul USR.

Reacția lui Tudorel Toader după numirea lui Koveși pe poziția de procuror european

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european, el spunând că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile" comise de fosta şefă DNA.


Laura Codruța Kovesi „Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens", preciza Reprezentanţa CE în România, la începutul acestui an.

Mai multe articole despre:
Laura Codruţa Kovesi