MENIU

Kovesi, despre dosarul lui Voiculescu: Important e să se dea o soluție, indiferent care

Kovesi, despre dosarul lui Voiculescu: Important e să se dea o soluție, indiferent care / Foto: MEDIAFAX

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți, la TVR 1, că în dosarul ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, important este să se dea o soluție, indiferent care, achitare sau condamnare, nu să intervină prescripția răspunderii penale.

Kovesi a precizat că în acest dosar, aflat pe rolul Curții de Apel București, faptele se vor prescrie în luna decembrie 2014. "Cred că aici trebuie să va dea răspunsul cei care judecă acest dosar. Noi, ca procurori, putem participa doar la ședințele de judecată. Ceea ce vă pot spune este că un dosar care a fost pe rolul instanțelor de judecată mai mult de șase ani este important să se soluționeze printr-o hotărâre. Indiferent că este de condamnare, de achitare, important este să nu stăm și să așteptăm ca într-un dosar să intervină prescripția răspunderii penale, pentru că atunci putem să fim suspicioși cu privire la activitatea celor care trenează judecarea unui dosar așteptând să intervină prescripția. Este important să se dea o soluție indiferent care este", a declarat Kovesi.

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este și Dan Voiculescu, a fost amânat din nou marți, pentru 1 iulie, de judecătorii de la Curtea de Apel București.

Motivul amânării a fost faptul că doi dintre inculpați, Popa Corneliu și Petre Alexandru, nu au avut avocați, astfel încât la termenul următor ei vor avea apărători din oficiu.

De asemenea, la 1 iulie urmează să fie discutat și modul de compunere a completului de judecată.

În acest dosar, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost condamnat la cinci ani închisoare, însă decizia nu este definitivă.