MENIU

Iohannis spulberă planurile PSD de remaniere a Guvernului. "Lucrurile vor merge mai prost"

Klaus Iohannis strică planurile PSD de remaniere a Guvernului

Președintele Klaus Iohannis spune că prima impresie pe care o are despre remanierea propusă de Guvernul Dăncilă este că e făcută ca "lucrurile să meargă mai prost".

Klaus Iohannis a anunțat joi că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că o va anunța la începutul săptămânii viitoare cu privire la remanierea guvernamentală.

"Ce se dorește de regulă printr-o remaniere este un Guvern mai bun, mai eficient. Prima mea impresie este că remanierea propusă acum face ca lucrurile să meargă mai prost. Așa ceva este inadmisibil", a declarat joi Klaus Iohannis.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis spune că "PSD pregătește o remaniere guvernamentală prin care vrea să reia asaltul asupra justiției", tocmai în contextul referendumului anunțat pentru 26 mai.

Președintele Iohannis a promis că la începutul săptămânii viitoare va oferi mai multe informații și explicații. Legat de revocarea ministrului Tudorel Toader, Klaus Iohannis a spus:

"Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este, constituțional, decizia primului ministru sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri", a precizat Klaus Iohhanis.

Șeful statului a remarcat un nou asalt asupra justiției pus la cale de PSD, exact în contextul declanșării referendumului pe justiție:

"Am vorbit cu doamna Dăncilă și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Lucrurile încep să capete un contur trist, în contextul unui referendum pe care l-am declanșat ca să vedem ce spun românii despre asaltul pesedist asupra justiției, PSD face o remaniere care vrea să întărească asaltul asupra justiției. Nu poate să fie de bun augur", a mai spus Iohannis.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, i-a transmis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Dăncilă i-a transmis lui Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri

Mai multe articole despre:
PSD remaniere Klaus Iohannis