MENIU

KLAUS IOHANNIS, primul interviu după alegerea în funcția de președinte

Klaus Iohannis promite să aducă în România schimbarea mult așteptată. În primul interviu după alegerea sa în funcția de președinte al României, acordat ediției online a publicației germane Deutsche Welle, Klaus Iohannis a vorbit despre alegeri, clasa politică, justiție și rolul pe care ar trebui să îl aibă România în cadrul U.E. Și NATO, scrie Digi24.ro.

Mobilizarea populației a fost una exemplară, iar rezultatul istoric, spune Iohannis. Toată lumea a putut să vadă devotamentul românilor față de democrație și libertate. „Cred că am depășit toate prejudecățile legate de modul în care arată și se face politică în România. Și oamenii au înțeles acest lucru și vor o schimbare.”

Klaus Iohannis a vorbit și despre cum ar trebui să arate țara după alegeri:

„În termeni concreți viziunea mea este aceea a unei țări puternice și prospere, în care toată lumea își face treaba, unde proiectele sunt duse până la capăt, unde legile sunt aceleași pentru toată lumea, unde politicienii și instituțiile au rolul de a lucra pentru oameni. Împreună putem construi România pe care ne-o dorim. În campanie am vorbit despre 11 puncte care necesită consens politic și social. Printre ele, viziunea mea despre sistemul public de sănătate, educație, pensii și economie.”

Mai multe, pe digi24.ro.