MENIU

SURSE Klaus Iohannis, la întâlnirea de urgență cu liderii PNL: Atacați mai mult PSD!

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liderii PNL

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară, o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți lideri din echipa de campanie a PNL, la Vila Lac. Șeful statului i-a criticat pe liberali pentru modul în care decurge campania electorală și le-a transmis că este nemulțumit că liderii PNL nu ies mai des la atac la adresa principalului adversar - PSD, potrivit surselor Realitatea PLUS.

 

Întâlnirea de urgență, la această oră, la Vila Lac. Președintele Klaus Iohannis i-a convocat marți, de urgență pe premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan  și alte nume grele care fac parte din echipa de campanie a PNL la o ședință. Discuțiile au vizat strategia pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Întâlnirea de la Vila Lac a fost o întâlnire de strategie, cu mai mulți lideri liberali și comunicatori.

Potrivit relatării reporterului Realitatea PLUS Mioara Costin, au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, alături de doi minștri: ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și al Finanțelor, Florin Cîțu, și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, secretarul general Robert Sighiartău.

În cadrul întâlnirii cu liberalii, președintele Iohannis ar fi transmis mai multe mesaje în care le-ar fi spus acestora că nu atacă suficient PSD și au fost discutate problemele guvernării, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Iohannis le-ar fi atras atenția că atunci când PNL și-a lansat programul de guvernare a fost un singur discurs și s-au asociat cu șeful statului, ar fi trebuit să atace mai mult PSD. În plus , președintele le-ar fi transmis liberalilor că nu este util să atace USR în această perioadă, potrivit Realitatea PLUS.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis ar fi încrezător în sondaje, care ar indica o ridicare a liberalilor după incendiul tragic de la Piatra Neamț la 30-32%, în timp ce PSD are în jur de 25%, pentru că ar fi decontat și social-democrații după incendiu, iar USR ar fi cotat în jur de 20%.

După întâlnirea cu președintele, liberalii s-au reunit, marți seară, după ora 19.00, într-o ședință a Biroului Politic, de organizare, în care președintele PNL, Ludovic Orban ar vrea să-i încurajeze pe cei din teritoriu, potrivit relatării reporterului Realitatea PLUS.